Pilates

Wat is Pilates?

Pilates is een zeer toegankelijke training op heerlijke muziek, waarbij houding, lichaamsbewustzijn en adem voorop staan. In een serie fysieke oefeningen, die gekoppeld zijn aan de adem, werk je aan je lichaamshouding, coördinatie, kracht, stabiliteit en flexibiliteit. Het is dé coretraining die je kan zien als basis voor alle andere bewegingsvormen. Pilates is laagdrempelig en legt veel nadruk op het effectief en veilig uitvoeren van de oefeningen. Het is de ideale les als je jouw lichaamsbewustzijn wilt vergroten.

Is Pilates iets voor mij?

Pilates is uitermate geschikt voor iedereen die op een bewuste manier wil werken aan een goede lichaamshouding, een sterke core en een verbeterde balans en flexibiliteit. Deze laagdrempelige vorm van bewegen heeft opties voor alle niveaus en is bovendien perfect om de buik, billen en benen te shapen. Pilates is geschikt voor iedereen: vrouwen en mannen, ongeacht het fitheidsniveau.

Hoe ziet een Pilates les eruit?

Bij Pilates werk je de gehele les met een sterke power house. Je vormt een korset van basisspanning rondom je bekken, heupen, buik, rug en schouders, waardoor je de kracht en stabiliteit creëert om alle oefeningen veilig uit te voeren. De dieper liggende stabilisatiespieren worden aan het werk gezet als je de buik, billen, benen en rug traint. Door de les heen wordt je voortdurend herinnerd aan de juiste basishouding om veilig en effectief te kunnen bewegen. De les wordt afgesloten met een korte ontspanning.

Aankomende lessen

19-06 19:30 - 20:30 Saskia Nas

Wil je aan een les deelnemen? Meld je dan aan via de app!

Pilates sfeerimpressies

Meer informatie over Pilates

Wil je meer informatie over Pilates? Vul dan het onderstaand formulier in.

Nog meer van onze groepslessen